woensdag 12 december 2018

Orange The World - ook Delft kleurt Oranje om aandacht te vragen voor geweld tegen vrouwen


Over de hele wereld voerden Soroptimisten actie, gericht op de gevolgen van geweld tegen vrouwen en op het voorkomen en elimineren van dit geweld. Soroptimistclub Delft initieerde, dat er hieraan ook aandacht wordt geschonken. Orange the world duurt 16 dagen van zondag 25 november, de Internationale dag tegen geweld tegen vrouwen, tot en met 10 december,  de Internationale dag van de Rechten van de Mens. 

Klassiek in de Tuin  concert kleurt oranje

De kick off in Delft was in de Botanische tuin van de TU Delft, tijdens het Klassiek in de Tuin  concert. Deze was oranje aangekleed met de Balineese vlag in verband met de Internationale dag tegen geweld tegen vrouwen. De directeur van de Botanische tuin besteede aandacht aan het onderwerp. Wethouder Hatte van der Woude was aanwezig zijn om zo haar support te tonen voor de start van de actieperiode Orange the World. 
En de vele aanwezige Soroptimisten en leden van het Vrouwen in Delft Platform droegen oranje tijdens het concert.  

vlnr: Dammie sinoo, Karin Jense, Hatte van der Woude, Sabine Schläfereit en
Catherine bij de Vaate in het oranje voorafgaansd aan het concert.

Gratis therapiesessie voor vrouwen

Vrouwen die verbaal of fysiek bejegend waren en dat nu nog de gevolgen van ervaren, kregen  op 6 december een 1- uur gratis therapiesessie van Dammie Sinoo van praktijk Hartmediator in buurthuis de Vleugel. Met deze gratis behandeling per vrouw, vrroeg ook Dammie Sinoo aandacht voor de strijd tegen het geweld tegen vrouwen en zet ze zich in voor geestelijk herstel na fysiek, verbaal of geestelijk geweld.De eerste vrouw stond een prachtig boeket klaar van Soroptimiste Coby Ostendorp van Art&Co Floristiek. 


Slotstuk: koffieochtend 

Op 10 december was er als slotstuk organiseerde Alice Koenen van OrganiVerde een koffieochtend  om een stellingen neer te leggen die betrekking hebben op mensenrechten en vrouwenrechten in Nederland en daar gezamelijk in een kleine groep over te discussieren.

Aandacht in de media

Natuurlijk horen media bij aandacht vragen! Heel wat lokale kranten pikten Orange the world op en besteedden er aandacht aan.









Geen opmerkingen:

Een reactie posten