woensdag 12 april 2017

Hoera. Soroptimistclub Delft 65 jaar!


Van 7 tot en met 9 april vierden de Soroptimisten in Delft hun 65ste clubverjaardag.  

En waar kan dat beter dan in de prachtige en toepasselijke locatie van Het Meisjeshuis?



Burgemeester Marja van Bijsterveldt hield de openingsspeech
Ontvangstdiner We vierden het 13de lustrum samen met zes Soroptimisten uit België, Duitsland en Denemarken via onze Friendshiplinks en met de Klavervrouwen met het thema: Daring, Caring Sharing.  
Want dat is waar de Soroptimisten uit Delft voor staan. Een aantal Soroptimisten van de Friendshipslinks kwam al vrijdagavond aan. Speciaal voor het ontvangstdiner bereidden de clubleden uit Delft ieder een gerecht. Met als resultaat: een heerlijk buffet. Het was een gezellig weerzien met deze Soroptimisten uit Vejle, Gent en Glückstadt tijdens het ontvangstdiner in De VAK.


Club president Nicole Schaapveld onthulde de goede doelen voor het lustrum 

Wij een feestje zij een feestje: Caring voor drie goede doelen
Onder het motto ‘wij een feestje zij een feestje’ hebben we stichting Jarige Job als lustrumproject gekozen. Daarnaast gaf de Soroptimistclub Delft nog twee cadeautjes weg:
Een lustrumdonatie aan de Vakantiebank Delft voor een vakantieweekend voor alleenstaande moeders en hun kinderen. Veel alleenstaande moeders in Delft staan er echt alleen voor. Ze spannen zich voortdurend in voor het gezin en de kinderen, met daar bovenop veel financiële en sociale zorgen. Het is fijn voor hen om er eens uit te zijn!
Een derde lustrumdonatie komt ten goede aan  Stichting Free a girl voor het project ‘School for Justice’. Free a girl bevrijdt meisjes in India uit de prostitutie en zorgt voor onderwijs. De talentvolle meisjes kunnen met dit project een opleiding tot advocaat volgen, zodat zij later daders kunnen veroordelen in plaats van slachtoffer te blijven.



Daring en Sharing: Lezingen en workshops
Saskia Maarse gaf een lezing over de typisch Nederlandse cultuur en de typisch Nederlandse verjaardag. Vooral de verjaardag leidde tot levendige discussies met humor en zelfrelativering. Vele 'Sorren' kochten het prachtig uitgevoerde tweetalige fotoboek Tutti Frutti, waarin tal van buitenlandse ondernemers hun ervaringen delen over zaken doen in Nederland en haar net uitgekomen boek: Onder de zeespiegel. Van Tutti Frutti ging per boek € 5,- naar Jarige Job en van het boek Onder de zeespiegel was €3,- voor Jarige Job.

Saskia Maarse: Wat valt buitenlanders op als zij naar een
Nederlandse verjaardag zijn geweest?

Workshops
Onze eigen clubleden verzorgden zaterdag boeiende workshops en lezingen. Voor elk wat wils: Gendergaps in het bedrijfsleven, Markante Delftse vrouwen uit de geschiedenis, Feestelijkse muziek, weven of een collage maken. Het kon allemaal.





Er waren ook bijzondere rondleidingen: in een markant Delfts huis en  in de Klokkentoren van de Nieuwe Kerk en een schitterende natuurwandeling.
We startten het middagprogramma met een prachtig jubileum lied!
Wisten jullie dat ons oudste lid vloeiend Deens spreekt?

Muzikaal omlijst diner
Zaterdagavond was er een feestelijk diner. Mooi detail: het optreden is verzorgd door 2 classic young masters – jonge, talentvolle musici in opleiding. Zij worden door de Unie van Soroptimisten ondersteund met niet muzikaal gebonden trainingen, zoals presentaties houden en bijvoorbeeld marketing. Het was een indrukwekkend optreden!



Vredespaleis op zondag
Zondag 9 april sloten we het week end af met onze friendshiplinks uit Vejle, Gent en Glückstadt. Het Vredespaleis stond op het programma! De gids vertelde ons over de kunst in het paleis, de rol van vrouwen en Delftenaren, over de twee gerechtshoven in het gebouw. Ook legde hij uit hoe het Vredespaleis gefinancierd wordt door Nederland een fonds en de instellingen die erin gehuisvest zijn. We sloten de week-end-viering af met een traditionele Indonesische lunch in Den Haag


Dank!
We bedanken iedereen die heeft bijgedragen aan het succesvolle 13de lustrum samen met onze gasten. Het was een interessant, gezellig en zonnig weekend. We kijken uit naar het volgend lustrum en natuurlijk de volgende Friendshiplink!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten